Support Us

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

THE MOUNT OLYMPUS
PROJECT

Ο Όλυμπος, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας (2.918 μ.) ήταν το σύμβολο του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, το κέντρο της μυθολογίας. Στις κορυφές του οι αρχαίοι Έλληνες τοποθέτησαν την κατοικία των Δώδεκα Θεών (Δίας, Απόλλωνας, Ποσειδώνας, Αθηνά, Αφροδίτη κ.ά.).

Τα φαράγγια, τα δάση, ο εθνικός δρυμός, το φυσικό του μεγαλείο, καθιστούν τον Όλυμπο παγκόσμιο μνημείο της φύσης, αναγνωρισμένο από την UNESCO.

Περιμετρικά, στη χαμηλή ζώνη του βουνού, σώζονται ερείπια πόλεων της αρχαιότητας, βυζαντινά κάστρα, μοναστήρια και όμορφα παραδοσιακά χωριά.

Ο Όλυμπος, με τις φυσικές ομορφιές του, τη μυθολογική και ιστορική του φήμη, τις εντυπωσιακές διαδρομές για τους σύγχρονους φυσιολάτρες, παραμένει το φιλόδοξο τέρμα όλων των ορειβατών του κόσμου. Μια ανάβαση στον Όλυμπο δεν είναι μια ακόμη κατάκτηση ψηλής κορυφής, αλλά μια κορυφαία ανάβαση στη μυθική αφετηρία του κόσμου.8

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΡΖΩΝΗΣ

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ & VIDEO

Ο Γιάννης Ζαρζώνης γεννήθηκε το 1972.

Από τα εφηβικά του χρόνια η φωτογραφία υπήρξε χόμπι και πάθος συγχρόνως. Το 1992 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε επαγγελματικά τη φωτογραφική του δραστηριότητα. Μετά από κάποιες συνεργασίες σε μικρά περιοδικά της πόλης, ακολούθησαν συνεργασίες με σχεδόν όλα τα ελληνικά περιοδικά, εταιρίες, δήμους, νομαρχίες, περιφέρειες, υπουργεία, κλπ, με αντικείμενο πάντα την ταξιδιωτική φωτογραφία. Οι εκδόσεις τους ξεκίνησαν το 1995 με καρτ-ποστάλ και αφίσες. Το 1998 προστέθηκαν φωτογραφικά λευκώματα ενώ το 2004 και ταξιδιωτικοί οδηγοί.

Μετά από κάποιες συνεργασίες σε μικρά περιοδικά της πόλης, ακολούθησαν συνεργασίες με σχεδόν όλα τα ελληνικά περιοδικά, εταιρίες, δήμους, νομαρχίες, περιφέρειες, υπουργεία, κλπ, με αντικείμενο πάντα την ταξιδιωτική φωτογραφία.

Από το 2011 ξεκίνησε το project Escape Greece project “Escape Greece”, φωτογραφίζοντας ολόκληρη την Ελλάδα με στόχο τη δημιουργία μιας image bank, Greek Images. Παράλληλα φωτογραφίζει συστηματικά το μυθικό βουνό Όλυμπος για τη δημιουργία του ταξιδιωτικού portal “www.themountolympus.com”, αλλά και ολόκληρο τον άξονα της παλιάς Via Egnatiaαπό την Κωνσταντινούπολη μέχρι τη Ρώμη καθώς και όλων των σημείων ενδιαφέροντος εκατέρωθεν της σημερινής Εγνατίας Οδού.

Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε και την αποτύπωση ελληνικών Δρόμων του Μεταξιού. Είναι ενεργό μέλος της εταιρείας «Δρόμοι του Μεταξιού» (Greek Silk Road) και έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση του ταξιδιωτικού portal www.greeksilkroad.com με στόχο τη δημιουργία μιας πολιτιστικής διαδρομής.

Από το 2015 οι δράσεις της εταιρίας του επικεντρώνονται πλέον στις νέες τεχνολογίες: aerial video, video, time lapse, hyper lapse, star trial, φωτογραφίες 360°, 360° Video, VR Tours, υποβρύχιες λήψεις.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

Επιμέλεια Κειμένων

Ο Χρίστος Ζαφείρης γεννήθηκε στην Κρανιά Ελασσόνας το 1945 και είναι πτυχιούχος του τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Α.Π.Θ. Είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων ιστορικής έρευνας για την Θεσσαλονίκη, τον περιφερειακό ελληνισμό και ελληνικούς τόπους. Εργάστηκε στο Ραδιόφωνο, την Τηλεόραση και τον Τύπο ως συντάκτης και διευθυντικό στέλεχος. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το ντοκιμαντέρ, ως ερευνητής και σεναριογράφος, σε θέματα για τη Θεσσαλονίκη και τον μείζονα ελληνισμό. Το 2005 πήρε το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση, κορυφαίο δημοσιογραφικό βραβείο της χώρας, και διατέλεσε μέλος διοικητικών συμβουλίων του δημοσιογραφικού κλάδου και κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Έχει γράψει τα κείμενα για πολλά φωτογραφικά λευκώματα της εταιρείας Escape Greece.

ΜΑΙΡΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ

Ταξιδιωτική Δημοσιογράφος

Η Μαίρη Γρηγοριάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από την παιδική της ηλικία αγαπούσε τα ταξίδια και τη φωτογραφία. Αφού τελείωσε τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον Τουρισμό και τον Αθλητισμό στην Ελβετία και τη Μ.Βρετανία. Εργάστηκε για χρόνια σε γνωστούς τουριστικούς Ομίλους της Ελλάδας και της Μ.Βρετανίας. Από το 2006 ασχολείται με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία και φωτογραφία, έχοντας ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και σε πάνω από 43 χώρες του εξωτερικού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΡΖΩΝΗΣ

Φωτογραφία | Video | VR Tours

Ο Χρήστος Ζαρζώνης γεννήθηκε το 2004 στη Θεσσαλονίκη.

Ασχολήθηκε με τη φωτογραφία από μικρή ηλικία, φωτογραφίζοντας δίπλα στον πατέρα του Γιάννη. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έντυπα, ταξιδιωτικούς οδηγούς και φωτογραφικά λευκώματα της εταιρείας Escape Greece, καθώς και σε ταξιδιωτικές σελίδες στο διαδίκτυο.

Επαγγελματικά επικεντρώνεται στην ταξιδιωτική φωτογραφία και ιδιαίτερα στις νέες τεχνολογίες 360°, 360° Video, VR Tours, time lapse & hyper lapse.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ | VIDEO | ΕΚΔΟΣΕΙΣ